Kizárólag olyan pénztárgépeket lehet forgalomba hozni, és használni Magyarországon, melyek elektronikus, úgy nevezett online kapcsolatban állnak a NAV erre a célra kialakított számítógépes rendszerével.

 

Jelentős, alapvető változások a műszaki követelményekben

 

– megszűnik az adómemória (fekete doboz), úgynevezett Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE) veszi át a szerepét, melybe már a gyártás során integrálni kell a mobil adatkommunikációt támogató SIM egységet.

– speciális vevő oldali kijelző, és kiegészítő állapotjelző fények kerülnek beépítésre, melyek jelzik a pénztárgép készenléti állapotát, az elektronikus rendszerrel történő kapcsolatát, esetleg a készülék hibáját.

 

NGM: január 1-jétől kötelező az online kassza
Budapest, 2016. szeptember 27., kedd (MTI) – Megjelent a Magyar Közlönyben kedden a pénztárgép rendelet módosítása, amely szerint a korábban tervezett szeptember végi időpont helyett egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata. A pénztárgép használatára újonnan kötelezettek köre nem változik – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

 

A szaktárca közleményében ismerteti: a kormány úgy döntött, hogy a vállalkozásoknak elegendő időt kell biztosítani a pénztárgép beszerzéséhez, tekintettel arra, hogy a gyártók, forgalmazók fejlesztései lassabban haladtak a tervezettnél.

Január elsejétől a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását, a plasztikai sebészeti tevékenységet, a diszkó, táncterem működtetését, a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak kell online pénztárgéppel kiállított nyugtát adniuk.

A szaktárca számításai szerint mintegy 20 ezer érintett vállalkozásnak több mint három hónapja van arra, hogy üzembehelyezési kódot kérjen a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), illetve beszerezze az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgépet.

Az NGM közleményében kifejti: az online pénztárgép a költségvetés mellett az érintett szektorok tisztességes szereplőinek érdekét védi, a gazdaságfehérítés leghatékonyabb eszköze, amely az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerrel (ekáer) együtt két év alatt több mint 420 milliárd forintot hozott a költségvetésnek.

Az online kassza rendszer sikere a gazdaság fehérítésében megkérdőjelezhetetlen. Az Európai Bizottság tanulmánya szerint az áfa adórés több mint négy százalékponttal – 22,24 százalékról 17,95 százalékra – csökkent Magyarországon 2013 és az online pénztárgép használatának első éve (2014) között eltelt egy év alatt. Ezzel az eredménnyel Magyarország a harmadik legnagyobb javulást érte el az EU-ban.

Az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők változásáról szóló 36/2016. (IX.27.)

 

Mennyibe kerül egy online pénztárgép ?

Az Euro-150 Flexy onine pénztárgép ára: 140.800,- Ft + ÁFA + üzembehelyezés.

Az Euro-50TE Mini online pénztárgép ára: 108.900,- Ft + ÁFA + üzembehelyezés.

 

Javasoljuk, hogy látogasson vissza oldalunkra, mivel az esetleges változásokról, a rendelkezésünkre álló információk alapján, folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket!

Végül kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként tudjon felelősségteljes döntést hozni!

 

Szerviz és szolgáltatási díjainkért kattintson ide!