Pénztárgépek – MKEH: újabb két pénztárgép hozható forgalomba – FRISSÍTETT (új: OKSZ)

Budapest, 2013. november 25., hétfő (MTI) – Megkezdhető az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. egy-egy pénztárgépének forgalomba hozatala, a gépek megfelelnek az előírt követelményeknek – közölte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hétfőn a honlapján. Az Országos Kereskedelmi Szövetség arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a már engedélyezett típusokra leadott megrendelések minősülnek érvényesnek.

 

A MKEH tájékoztatása szerint az Alt Cash A017 számon engedélyezett SAM4S NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének, valamint a Japán Cash Company A018 számon engedélyezett SE NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének végleges tesztelése befejeződött. A hiánypótlásként bemutatott pénztárgépek tesztelése során megállapították, hogy a gépek az előírt műszaki-, informatikai- és dokumentációs követelményeknek megfelelnek, forgalomba hozataluk megkezdhető – áll a honlapon.

Az OKSZ hétfői közleményében emlékeztetett rá, hogy rendkívüli érdeklődés kísérte az NR-300 típusú pénztárgép forgalmazásának engedélyezését, miután az Alt Cash 80 ezer megrendelést kapott a pénztárgépcserére kötelezettektől az elmúlt hónapokban, és a forgalmazó egy másik géptípusa nem kapott forgalombahozatali engedélyt.

Az OKSZ információi szerint a korábban elutasított NR-270 típusú pénztárgépet újra engedélyezteti az Alt Cash Kft. A kereskedelmi szövetség azt javasolja az Alt Cash Kft-nek korábban rendelést adó vállalkozásoknak, hogy haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a forgalmazóval és annak viszonteladóival, és az új jogszabályoknak megfelelően járjanak el.

Az OKSZ külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a korábban elutasított NR-270 típusú pénztárgépre leadott megrendelések jelenleg nem érvényesek, ezért az engedélyezett másik típusra, az NR-300-ra új megrendelést kell leadni.

A szervezet közleményében kitért arra is, hogy a pénztárgép-forgalmazóknak november 25-éig kell visszaigazolniuk a megrendelést a vásárlóknak.

Az MKEH október 28-án közölte, hogy az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét visszavonta. A hivatal határozata alapján a pénztárgép a vonatkozó rendelet szerinti műszaki és informatikai követelményeknek nem felel meg.

Az MKEH honlapján található jegyzék szerint jelenleg 13 forgalmazó összesen 24 pénztárgépének van jogerős forgalmazási engedélye.

Az MKEH október 28-án közölte, hogy az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét visszavonta. A hivatal határozata alapján a pénztárgép a 3/2013. (II.15) NGM rendelet szerinti műszaki és informatikai követelményeknek nem felel meg.

Az MKEH honlapján található jegyzék szerint jelenleg 13 forgalmazó összesen 24 pénztárgépének van jogerős forgalmazási engedélye.

808

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?