Pénztárgépcentrum: van elég online pénztárgép

 Budapest, 2015. március 24., kedd (MTI) – Van elég online pénztárgép, a raktáron lévő több tízezer gép megfelel hatályos jogszabályoknak, így ha a kötelezetti kör bővítése során nem változtatnak az előírásokon, a piac szereplői szinte azonnal le tudják szállítani a gépeket – közölte a Pénztárgépcentrum webáruházat működtető Alt Cash Kft. kedden az MTI-vel.

 

A közeljövőben várható, hogy új szakmákat, egyebek mellett a taxisokat a szépségiparban dolgozókat is online pénztárgépek használatára kötelezik.

Az új kötelezetti kör pénztárgépigényének 80 százalékát önmagában a Pénztárgépcentrum által forgalmazott engedéllyel rendelkező pénztárgépekkel ki lehet szolgálni – olvasható a tájékoztatásban.

Madarász Jenő, Alt-Cash Kft. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: az új felhasználók túlnyomó többsége az alacsony vagy közepes forgalmú üzletekre szabott gépeket tudja választani, a pénztárgép-forgalmazók ezért jellemzően most a kisebb gépek beszerzését és raktáron tartását helyezik előtérbe. Hozzátette: a szolgáltatók jelentős része eddig egyáltalán nem használt pénztárgépet, így a könnyű használhatóság és a folyamatos terméktámogatás is sokat fog számítani a gépek kiválasztásánál.

A szoftverspecifikációk fejlesztését a pontos szabályozás megismerése után lehet elkezdeni, de nem várható el a szállítóktól, hogy minden speciális – még nem szabályozott – igénynek megfeleljenek ebben a szakaszban – jegyezte meg Madarász Jenő a közlemény szerint.

A Világgazdaság keddi számában írt arról, hogy kevés az esély a taxisok és a szépségiparban dolgozók idei pénztárgépesítésére. Novák Zoltán, a magyar Pénztárgép Szövetség elnöke azt mondta a lap szerint, hogy ha csak a korábbi gépekkel kell ellátni a szépségiparban dolgozókat, akkor is féléves bevezetési periódussal kell számolni. “Vannak ugyan még kasszák raktáron, de ennyi megbízható masina nincs az országban” – fogalmazott a szakember. A becslések szerint 50-70 ezer gép értékesítésére lehet számítani, ha mind a szépségiparban, mind a taxisok körében kötelezővé teszik az online pénztárgépek használatát.

1092

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?