Nemzetgazdasági Minisztérium

Állami támogatást kapnak a pénztárgépek beszerzéséhez az újonnan kötelezettek

Budapest, 2016. november 15., kedd (MTI) – Kasszánként 50 ezer forint állami támogatást kaphatnak 2017. január 1-jétől az online pénztárgépek alkalmazására újonnan kötelezett vállalakozások a gazdasági tárca rendelete szerint, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

Nemzetgazdasági-Minisztérium

A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint mintegy 20 ezer újabb vállalkozás kötelezett 2017. január 1-jétől az online pénztárgéphasználatára.

A szaktárca az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az érintett vállalkozásoknak csaknem két hónapjuk van arra, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól üzembehelyezési kódot kérjenek, illetve beszerezzék az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgépet.

Azoknak a vállalkozásoknak, akik nem állandó üzemeltetési helyen nyújtják szolgáltatásukat – ilyenek például a taxisok – GPS-sel ellátott, hordozható pénztárgépet kell beszerezniük.

Az új, műszaki paraméterekkel rendelkező pénztárgép beszerzése után 50 ezer forintos állami támogatás jár, amelyet a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetnek igénybe.

A közlemény szerint a támogatás igénybevétele gyakorlatilag semmilyen adminisztrációval sem jár, a vállalkozónak gyakorlatilag 50 ezer forinttal kevesebbet kell fizetnie a pénztárgép megvásárlásakor.

A közlemény kitér arra, hogy az a vállalkozó, aki már megvásárolta a pénztárgépét, 2017. március 31-ig egy egyszerű igénybejelentéssel kérheti a NAV-tól a neki járó gépenkénti 50 ezer forintos támogatást. A támogatás iránti kérelmet a rendelet hatálybalépését követő 8. naptól a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz lehet benyújtani.

A szaktárca hangsúlyozza: a támogatás a 2017. január elsejétől kötelezetteknek jár, így a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet végzőknek, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, és -alkatrész kereskedelmét, javítását, a plasztikai sebészeti tevékenységet, a diszkó vagy táncterem működtetését, a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

A rendelet letöltése itt!

 

1864

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?