Pénztárgépek – A határidők betartására figyelmeztet az NGM

 Budapest, 2013. augusztus 22., csütörtök (MTI) – A pénztárgépcserére kötelezett kisvállalkozások csaknem fele igényelt eddig üzembe helyezési kódot az adóhatóságtól, összesen mintegy 117 ezer pénztárgépcseréjéhez – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön, hozzátéve, hogy a tárca információi szerint a leadott pénztárgép-megrendelések számát illetően már nem ennyire biztató az arány.

 

Az NGM közleménye szerint Pankucsi Zoltán, a minisztérium adóügyekért felelős helyettes  államtitkára felhívja a figyelmet arra, hogy a vállalkozóknak legkésőbb augusztus 31-éig meg kell tenniük az átállás érdekében előírt lépéseket, tehát a jövő hét végére valamennyi érintettnek rendelkeznie kell érvényes pénztárgép – megrendeléssel.

Az adóhatóság elsősorban az üzembe helyezési kód meglétét ellenőrzi, a hatósági eljárás során azonban az online pénztárgép beszerzése érdekében tanúsított adózói magatartás is fontos mérlegelési szempont. Ennek megfelelően valamennyi érintettnek augusztus 31-éig gondoskodnia kell érvényes pénztárgép – megrendelés leadásáról, illetve az ehhez kapcsolódó gyártói visszaigazolás beszerzéséről – figyelmeztet a tárca.

809

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?