NGM: újabb két pénztárgép a piacon

Budapest, 2013. szeptember 20., péntek (MTI) – Két újabb, online adatkapcsolatra képes pénztárgép kapott forgalmazási engedélyt, így a cserére kötelezettek már tizennyolc gép közül választhatnak – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-t.

 

A tárca közlése szerint az Alt Cash Kft. “SAM4S NR-300 ONLINE”, valamint a Japan Cash Company Kft. “SE NR-300 ONLINE” típusú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól (MKEH) csütörtökön.

Jelenleg kilenc forgalmazó, az ECR-Trade Kft., a LA Pénztárgép Kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft., a Montel Informatika Kft., a PRIOR CASH Kft., a Szintézis Informatikai Kft. és a Japan Cash Company Kft. kínál pénztárgépeket.

Az NGM közleményében hangsúlyozza: szeptember végéig informálódhatnak az érintettek, illetve eddig kell, hogy megtalálják és megrendeljék az igényeiknek megfelelő pénztárgépet.

A minisztérium felhívja a pénztárgépcserére kötelezettek figyelmét, hogy online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet az MKEH engedélyezett. Ezeket a hivatal a honlapján folyamatosan közzéteszi. A tárca kéri az érintett vállalkozásokat, hogy a megrendelés, előlegfizetés előtt saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet az MKEH valóban engedélyezte.

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára korábban elmondta: a NAV szeptember 30-ig csak azt ellenőrzi, hogy a vásárláshoz szükséges üzembehelyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedők.
Október elsejétől a NAV azt is ellenőrzi, hogy az átállásra kötelezettek rendelkeznek-e már új géppel vagy érvényes, a gyártó által visszaigazolt megrendeléssel.

765

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?