Pénztárgépek – NGM: már 16 engedélyezett gép közül választhatnak a cserére kötelezettek

 Budapest, 2013. szeptember 19., csütörtök (MTI) – Újabb, online adatkapcsolatra képes pénztárgép kapott forgalmazási engedélyt, így a cserére kötelezettek már tizenhat gép közül választhatnak – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint hétfőn Szintézis Informatikai Zrt. NOVATEK-F típusú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól (MKEH).

A zökkenőmentes átállás érdekében jelenleg nyolc forgalmazó, az ECR-Trade Kft., a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft., a Montel Informatika Kft., PRIOR CASH Kft. és a Szintézis Informatikai Kft. kínál pénztárgépeket. A kétfázisú ellenőrzési gyakorlatra tekintettel még a szeptemberi hónap áll rendelkezésre arra, hogy mindenki informálódjon és az igényeinek megfelelő pénztárgépet megtalálja és megrendelje – ismerteti az NGM.

A minisztérium felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet a MKEH engedélyezett. Jelenleg a felsorolt nyolc forgalmazó termékei közül lehet válogatni, azonban az engedélyezett típusokat az MKEH a honlapján (mkeh.gov.hu) folyamatosan közzéteszi. A minisztérium kéri a pénztárgépcserével érintett vállalkozásokat, – akár új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendéglátó-ipari szolgáltató – hogy a megrendelést, előlegfizetést megelőzően saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet az MKEH valóban engedélyezte.

793

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?