Pénztárgépek – Forgalmazási engedélyt kapott az Alt Cash két gépe

Budapest, 2014. október 17., péntek (MTI) – Engedélyezte az Alt Cash Kft. két pénztárgépének forgalmazását a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) – tájékoztatta a korábban visszavont engedélyű pénztárgépek egyik forgalmazója pénteken az MTI-t.

 

Az MKEH honlapján is közzétett nyilvántartás szerint a SAM4S NR-300 Online New és a SAM4S NR-440 Online New elnevezésű pénztárgépek kaptak forgalmazási engedélyt.

Az Alt Cash az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: nagy gondot fordítottak az ellenőrzésre, folyamatosan tesztelték a gépeket fejlesztés közben, majd a véglegesen elkészült modelleket is, összesen 15 ezer órán keresztül.

A pénztárgépek adóügyi ellenőrző egységét a Videoton gyártja. A koreai pénztárgépekbe a hazai fejlesztésű és gyártású egységet magyar munkavállalók szerelik be.

A két pénztárgép forgalmazása november első napjaiban kezdődik. A kötelező egyéves jótállást az Alt Cash Kft. további két évvel hosszabbítja meg, így 3 év garanciát biztosít minden felhasználó számára – közölte a társaság.

Az MKEH tavaly október 28-án vonta vissza az Alt Cash SAM4S NR-270 típusú pénztárgépének forgalmazási engedélyét. A hivatal határozata alapján a pénztárgép nem felelt meg az NGM rendelet szerinti műszaki és informatikai követelményeknek.

Ez év január 23-án az Alt Cash által forgalmazott SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. SE NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét is visszavonta az engedélyezési hivatal.

Az indoklás szerint a döntéseket megalapozó vizsgálat kimutatta, hogy a pénztárgépek a beépített AEE (adóügyi ellenőrző egység) funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók.

Az érintett pénztárgépeket a becslések szerint több tízezer kereskedő rendelte meg.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-éig kellett üzembe helyezni ahhoz, hogy a kasszacseréhez igénybe lehessen venni az 50 ezer forintos állami támogatást. Azoknak a kereskedőknek azonban, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket, meghatározott feltételek mellett február 28-áig volt erre lehetőségük.

Az Alt Cash a pénztárgép januári visszavonása után azt közölte: folytatja a munkát, és kitart amellett, hogy azoknál a pénztárgépeknél, amelyek forgalmazási engedélyét a hivatal visszavonta, a korábban feltárt hiányosságokat, technikai problémákat meg tudja oldani.

Májusban forgalmazási engedélyt kapott az Alt Cash Kisker Online elnevezésű gépe is.

1267

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?