Pénztárgépek – NGM: a határidőt betartó kereskedők február végéig vehetik igénybe a támogatást

Budapest, 2014. január 10., péntek (MTI) – Fő szabályként ugyan változatlanul január 31-ig történő beüzemelés mellett jár az állami támogatás az online pénztárgépek vásárlásához, de azok a kereskedők, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket február 28-ig igénybe vehetik a támogatást.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-nek eljuttatott pénteki közleményében ismertette: az online pénztárgépekre való átállást segítő munkabizottság javaslatait figyelembe véve döntöttek a támogatás igénybevételének véghatáridejéről.

Emlékeztetnek arra: annak a vállalkozónak, aki igénybe venné az 50 ezer forintos állami támogatást a gépvásárláshoz – fő szabály szerint – legkésőbb 2014. január 31-ig üzembe kell helyeznie a gépet. Azok a kiskasszát lecserélő vállalkozók azonban akik, a 2013. október 1-jei határidő előtt megrendelték az online gépet február 28-ig igénybe vehetik a támogatást. A nagykasszát lecserélő gazdálkodókra is vonatkozik a február végi határidő, ha 2014. január 1-je előtt leadták már a rendelésüket az online pénztárgépre – áll a közleményben.

A szaktárca tájékoztatása szerint az online pénztárgép munkabizottság tagjai – kivétel nélkül – egyetértettek abban, hogy a gyártás elhúzódása, illetőleg az egyes speciális, számítógép-alapú rendszerek huzamosabb időt igénylő fejlesztési munkálatai miatt nem érheti joghátrány azokat a vállalkozókat, akik határidőben megrendelték már az online kapcsolatra képes pénztárgépüket.

Az állam a lehető legegyszerűbb módon nyújtja a támogatást a kasszacseréhez, az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások – legfeljebb öt pénztárgép után – gépenként 50 ezer forinttal kevesebbet fizetnek a forgalmazónak. A támogatási feltételeket rövidesen jogszabályban is megerősíti a minisztérium – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

789

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?