Pénztárgépek – Az Alt Cash folytatja a munkát

 Budapest, 2014. január 30., csütörtök (MTI) – Az Alt Cash pénztárgépforgalmazó a kialakult helyzet ellenére is folytatja a munkát, és kitart amellett, hogy azoknál a pénztárgépeknél, amelyek forgalmazási engedélyét a hivatal visszavonta, a korábban feltárt hiányosságokat, technikai problémákat meg tudja oldani.

 

Madarász Jenő ügyvezető a cég facebook-oldalán csütörtök este azt is közölte, hogy tapasztalt, a szakterületen nagy gyakorlattal rendelkező szakértő vállalkozás bevonásával auditáltatják, szükség szerint módosítják AEE egységük biztonsági résének megszüntetésére tett megoldásukat. Reményeik szerint a kijavított gépet hamarosan be tudják nyújtani engedélyeztetésre.

“Nem volt szándékunk a kormányt olyan helyzetbe hozni, hogy helyettünk kelljen helyt állnia. Jelen helyzetben nem tudjuk kártalanítani ügyfeleinket, mivel a befizetett előlegek, az AEE és a pénztárgép gyártók felé továbbítva lettek. A megrendelt pénztárgépek és AEE alkatrészek a raktárainkon vannak” – írja az ügyvezető.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) múlt héten csütörtökön vonta vissza az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. SE NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét, mert vizsgálata megállapította, hogy a beépített AEE (adóügyi ellenőrző egység) funkcionális és biztonsági hiányosságai lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre. Szerdán pedig a kormány arról döntött, hogy a pénztárgép-cserére kötelezett vállalkozók érdekében átvállalja az Alt Cash és a Japán Cash károsultjainak előleg befizetését, és jogi úton lép fel a cégekkel szemben. Az önhibájukon kívül bajba jutott vállalkozóknak a minisztérium azt javasolja, hogy a lehető legrövidebb időn belül rendeljenek másik – engedéllyel rendelkező – pénztárgépet a NAV honlapján.

863

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?