Pénztárgépek – Április 30-ig igényelhetik a támogatást a visszavont engedélyű pénztárgépet rendelők

Budapest, 2014. február 27., csütörtök (MTI) – A kormány úgy döntött, hogy a visszavont engedélyű pénztárgépet forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek 2014. április 30-ig meghosszabbítja az 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére nyitva álló üzembe helyezési határidőt – közölte Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-vel.

 

A kormány prioritásként kezeli az önhibájukon kívül bajba jutott vállalkozásokat és elkötelezett amellett, hogy a jóhiszeműen eljáró vállalkozókat ne érhesse kár – mondta az államtitkár.

A kormány az első körben a befizetett előlegek, vételárak átvállalásáról döntött, a második körben, a szerdai kormányülésen pedig úgy határozott, hogy kitolja a támogatás igénybevételéhez szükséges határidőt április 30-ig – tette hozzá.

Szatmáry Kristóf azt is elmondta, hogy a tárca már dolgozik a rendeletmódosításon, amely lehetővé teszi az érintett vállalkozóknak, hogy április 30-ig 50 ezer forinttal olcsóbban jussanak hozzá a megrendelt online pénztárgépekhez. Az intézkedésnek köszönhetően egy vállalkozót sem érhet kár az engedélyek visszavonása vagy egy ügyfeleit becsapó, azóta eltűnt cég miatt – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A kormány mindhárom pénztárgép forgalmazó cég ellen fellép, behajtja a vállalkozók követeléseit.

812

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?