Pénztárgépek – Felcserélt üzembe helyezési kód esetén is kérhető támogatás

Budapest, 2014. február 26., szerda (MTI) – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót tett közzé honlapján arról, mi a teendő akkor, ha a pénztárgépet tévedésből nem a támogatásra jogosító üzembe helyezési kóddal személyesítették meg.

 

A NAV közleményében ismerteti: amennyiben az online pénztárgép 2013. és 2014. évi beszerzéséhez nyújtott – általános esetben 50 ezer forint összegű – támogatásra jogosító üzembe helyezési kóddal rendelkező üzemeltető a pénztárgép üzembe helyezésekor tévedésből nem a támogatásra jogosító kódot adta át az eladó részére, vagy az eladó tévedésből nem a támogatásra jogosító kódot használta fel, az állami adóhatóság kérelemre kiutalja a támogatás összegét.

A támogatás kiutalása az üzemeltető vagy az eladó részére történhet. A támogatás kiutalására vonatkozó kérelmet, valamint annak mellékleteit személyesen a NAV ügyfélszolgálatain, vagy postai úton az adózó illetékessége szerinti adóigazgatóság központi címére megküldve lehet benyújtani.

A kérelmet az adóhatóság a kérelem beérkezésétől számított 21 napon belül határozattal bírálja el. A NAV a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, ha annak előterjesztésére 2014. április 30. után, vagy az érintett pénztárgép üzembe helyezésére 2014. január 31., illetve – meghatározott feltételek fennállása esetén – 2014. február 28. után került sor.

875

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?